Aracınızdan Gelen Seslere Kulak Veriyor Musunuz?

Aracınızdan Gelen Seslere Kulak Veriyor Musunuz?

Araçtan Gelen Sesler Neyin Habercisi?

Araçtan Gelen Sesler Neyin Habercisi?

Araç arızalarının farklı şekilde yansımaları olur, sallama, titreme, ses çıkarma ve yolda kalma gibi durumlar arızaların açık belirtileri arasında bulunur. Bu tip sorunlar aslında daha büyük arızaların önüne geçebilmek için bir işaret gibidir. Aracınızdan gelen;
 
  • Islık sesi
  • Direksiyondan gelen titreme sesi
  • Uğultu sesi
  • Sürtünme sesi 
  • Vuruntu sesi
Aracınızda işlerin yolunda gitmediğini belirten bir uyarıdır. Bu tür uyarılara kulak asmadığınız takdirde sorunlar büyür ve aracınızdaki masraflar artar. Buna ek olarak araçtan gelen sesler, kazanın ve aracın yolda kalmasının habercisi olabilir. 
 
Uğultu sesi genelde aracın motorundan veya fanından gelir. Motor ve fan arızasının büyümesini istemiyorsanız bu sesi duyar duymaz servisin desteğine başvurmalısınız. Aracın mekanik aksamından gelen sürtünme sesi yine uyarıcı bir özelliği temsil eder. Genelde vites geçişlerinde yaşanan sorun bir süre devam edilir ve kesilir. Ses kesilse bile bu konunun peşini bırakmadan çözüme gitmelisiniz
 
Vuruntu sesi motorda veya teker aksamında sorun anlamı taşıyabilir. Araç seslerini duyup arıza teşhis etmek çok kolay değildir. Bu sebeple sorunla karşılaştığınız anda servisin kapısını çalmalı ve sorunu servise bildirmelisiniz. Triger kayışından veya şarj dinamo bilyesinden gelen ıslık sesi, hem rahatsız eder hem de daha büyük bir sorunun habercisi olur.
 

Araçtan Gelen Sesler Neyin Habercisi?

Aracınızdan Gelen Sesler Nasıl Kesilir?

Aracınızdan Gelen Sesler Nasıl Kesilir?

Araçlardaki seslerin arıza belirtisi olduğunu söyledik. Araçtan gelen sesler nasıl kesilir? Bu konuya da parmak basmak gerekir. Sesleri birbirinden ayırmak ve tam olarak nereden geldiğini anlamak gerekir bazen ses az olsa da rot balan ayar bozukluğunun yaptığı sallama ve hafif titreme sesi yine sorunu belirleyici bir unsur olarak kendini gösterir. Serviste çalışan tecrübeli ve çok fazla deneyime sahip olan ustalar bu sesi duyar duymaz onun nereden ve nasıl geldiğini anlar. Gerekli onarım ve tamir çalışmaları yapılınca genelde bu ses kesilir. Bazen bu çalışmalar yetmez ve sistemin veya parçanın değişmesi gerekir. Değişim ve montaj işlemi tamamlandıktan sonra genel olarak bu tür seslerin kesildiği görülür.
 
Madem araçtan gelen sesler size sorun bildiriyor. O zaman dikkatli bir dinleyici olmalı ve aracınızın arıza yapıp yapmadığını önceden görmelisiniz. Dikkatli olan sürücüler, tamir, bakım ve parça değişim sürecinden daha ekonomik şekilde sıyrılabilir. Sesi takip edip arızayı bulmak ve tamirle beraber buy sesi kesmek mümkün olacaktır.

Aracınızdan Gelen Sesler Nasıl Kesilir?