Oto Lastik Tamiri & Değişim

Oto Lastik Tamiri & Değişim

Aracın zeminde hareketini sağlayan otomobil lastiklerinin ömrü kullanıma ve yol durumuna bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Sorunsuz bir zeminde kullanılan aracın lastik ömrü genellikle 5-6 yıl arasında değişebilir.

Mevsime uyumlu kullanılan lastiklerin kullanım ömrü daha uzun olmaktadır. Bunun dışında bazı durumlarda lastik patlamaları yaşanabilir. Oto lastik tamiri mümkün olan araç aksamları arasındadır.
 
Lastiğin patlamasının ardından tamiri mümkün olsa da bazı istisnai durumlar yaşanabilir.
Patlak kısmın lastiğin yanak kısmında bulunması, lastik üzerindeki deliğin 6 mm’yi aşması ve patlak halde lastiğin kullanılması istisnai durumlarında oto lastik tamiri mümkün olmamaktadır.
 
Lastik seçimi yapılırken mevsimsel koşulların yanı sıra araç markası da önemlidir. Farklı teknik özelliklere sahip araçlar için kullanılan lastik türleri de farklılık göstermektedir. Doğru seçilen lastiklerde aşınma ve patlama yaşanması gibi durumlar azalmaktadır. İnallar Bosch Car Service olarak Balat, Bademli, Bursa Oto Lastik Tamiri ve Değişim işlemlerinizi oto servisimizde profesyonel ekiplerimizle hızla uygulamaktayız.

Lastik Tamiri Nasıl Yapılır?

Patlayan lastiğin tamiratı farklı şekillerde yapılabilir. Geçici bir çözüm olan fitil tekniği ile tamiratta patlayan kısma fitil yerleştirilerek kuvvetli yapıştırıcı ile yapıştırılır. Lastiğin uzun dönem kullanılması durumunda bu geçici çözüm yerine yama tekniği ile tamirat önerilmektedir. Yama tekniğinde lastikte zarar gören kısma yama yapılmaktadır. En güvenilir lastik tamiratı tekniği yama tekniğidir.
 
Bazı durumlarda şambrelli lastiklerde iç kısımda bulunan şambrel zarar görmektedir. Bu lastik tipinin tamiratı diğerlerine göre farklı yapılmaktadır. Lastik tamamen sökülerek şambrelli parçasına yama yapılmalıdır.
 
Oto lastik tamiri uzman kişilerce yapılması gereken bir işlemdir. Araç kontrolünde önemli bir rolü olan lastiklerin hava basıncında meydana gelen değişiklik direksiyon hakimiyetinizi kaybetmenize neden olabilir. Ölümcül kazalara sebep olabilecek bu durumun yaşanmaması için araç modelinize uygun lastik tercih etmeli ve ömrü dolan lastiklerinizi değiştirmelisiniz. Lastik değişimi şu şekilde gerçekleşmektedir;
 
  • Araç düz bir zemindeyken krikoyu lastiğin yanındaki çerçeveye yerleştirin
  • Jant kapağını çıkararak saat yönünün tersine çevirin ve somunları çıkarın
  • Lastiği zeminden yükseltmek için kriko kolunu çevirin
  • Somunları yerinden çıkarın
  • Lastiği çıkarın
  • Stepneyi poyraya yerleştirin
  • Somunu elle sıkın
  • Aracı kriko kolunu çevirerek indirin
  • Somunları tamamen sıkın ve jant kapağını yerine takın
Ya da bütün bu zahmetli adımlar yerine İnallat Bosch Car Service'e gelerek zahmetsiz ve minimum maliyetli hizmetin tadını çıkarın!

İlgili Konular

Dizel motor soğukta neden çalışmaz?

Dizel motor soğukta neden çalışmaz?

Çoğumuz bazı araçların soğuk havalarda birden çalışmadığına ya tanık olmuşuzdur ya da bu tarz olayları yakın çevremizde duymuşuzdur. Aslında araç kullanıcılarının çoğu bu sorunun yanıtını biliyor. Ancak bu yazımızda bu durumun sebeplerini detaylı olarak inceleyeceğiz. Birçok kullanıcı ayrıca "Dizel araba marş bastığı halde neden çalışmaz?", "Dizel araba sabah neden duman atar?", "Karlı havada araba neden çalışmaz?", "Dizel araba kaç dakika ısıtılmalı?", "Araç neden geç ateşleme yapar?" gibi sorulara yanıt aramaktadır.

Rehbere git

Otomatik Şanzıman Beyni Arızası Belirtileri

Otomatik şanzıman beyni arızası belirtileri aracınızda önemli bir sorun olduğuna işaret eder.

Rehbere git
Otomatik Şanzıman Beyni Arızası Belirtileri
Periyodik bakım ne sıklıkla yapılır?

Periyodik bakım ne sıklıkla yapılır?

Periyodik bakım araçlarını yüksek performans ile kullanmak isteyenlerin üzerinde ısrarla durması gereken bir bakım türüdür. Periyodik bakımının önemi bu bakımın aksaltılması halinde araçlarda meydana gelen aksaklıklarla anlaşılacaktır. Araç sahibi olan insanların hemen hemen hepsi periyodik bakımın ne sıklıkta yapılması gerektiği konusunda fikir ayrılığı içerisindedir. Ancak uzmanlar, periyodik bakımın yılda en az bir kere gerçekleşmesi gerektiğini savunuyor. Peki periyodik bakımda neler değiştirilir? Periyodik bakım ne kadar sürmektedir? İşin aslı periyodik bakım, kapsa...

Rehbere git

Oksijen Sensörü Tamiri

Oksijen sensörü, modern araçların motor yönetim sisteminin kritik bir parçasıdır. Bu sensör, egzoz gazlarındaki oksijen miktarını ölçerek, motorun yakıt ve hava karışımını optimize etmeye yardımcı olur. Ancak, oksijen sensöründe meydana gelen bir arıza, aracın performansını ciddi şekilde etkileyebilir ve hatta yolda kalmanıza neden olabilir. Oksijen sensörü arızasının nasıl anlaşılacağını, bu arızanın aracınıza nasıl etki edebileceğini ve özellikle LPG´li araçlarda bu arızanın özelliklerini ele alacağız. Ayrıca, bu tür bir arızanın nasıl çözülebileceğine dair pratik bilgile...

Rehbere git
Oksijen Sensörü Tamiri